«Τετράστερος» Ήφαιστος!


Εξαιρετικοί οι «ερυθροκίτρινοι» καθάρισαν μέσα σ’ ένα ημίωρο την Ελλάδα Ποντίων στους Ορυζομύλους με 0-4 κι έκλεισαν νικηφόρα την φετινή σεζόν.





Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Ήφαιστος τις επίσημες φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Το συγκρότημα του Μπάμπη Σκλάβου αποδίνοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο επικράτησε άνετα στους Ορυζομύλους της Ελλάδας Ποντίων με 4-0 καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στον δεύτερο όμιλο της Α’ ΕΠΣΑ.

«Φορτσάτα» ξεκίνησε η ομάδα μας την αναμέτρηση και μόλις στο 5’ άνοιξε το σκορ με ευθύβολο σουτ του Νίκου Σκόνδρα έξω από την περιοχή κι αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι για το 0-1.

Στο 13’ ήταν η σειρά του Κρίστο να απειλήσει, όμως το σουτ που επιχείρησε ο επιτελικός μέσος του Ηφαίστου απέκρουσε δύσκολα ο Χαλκιάς.

Ο Φραντσεκάκης στο 15΄είπε «όχι στο μακρινό σουτ του Πουρσανίδη και ο Ήφαιστος στο 16’ ζευγάρωσε τα τέρματά του. Έπειτα από καταπληκτική κάθεση του Νίκου Σκόνδρα, ο Γιάννης Ψυλλάκης βρήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων κι αφού απέφυγε και τον Χλκιά έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ήφαιστιος στο 24’ αύξησε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 0-3 όταν έπειτα από σέντρα του Τζιώτη από τα αριστερά, ο Κρίστο με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 
Το ... κερασάκι στην τούρτα  πρόσθεσε ο Τσεσμέλογλου στο 29’ όταν με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Η Ελλάδα Ποντίων είχε τη μεγαλύτερη στιγμή της στο ματς στο 40’ όταν το σουτ του Ηλιάδη σταμάτησε στο οριζόντο δοκάρι του Φραντζεσκάκη.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεες, αλλά και πάλι ο Ήφαιστος θα μπορούσε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ , με πιο χαρακτηριστική φάση αυτή του 49ου λεπτού, όταν το σκαφτό πλασέ του Νικολιά βρήκε σε ετοιμότητα τον Κοντόπουλο.
Οι γηπεδούχοι από τη πλευρά τους απείλησαν στο 65’, μ τον Τουρουντζή να κόβει ππάνω στην γραμμή το πλασέ του Καραμάνι

Άριστη η διαιτησία του Ηλία Σπάθα.

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΝΤΙΩΝ: Χαλκιάς (46’ Κοντόπουλος), Τζαβάρας, Τριανταφυλλίδης, Σάμαρης, Σιδηρόπουλος, Χατζημιχάλης (46’ Καραμάνι), Πουρσανίδης, Καραδήμας (71’ Λεοντίου), Πεφάνης, Ηλιάδης, Σαββίδης (31’ Παπαδόπουλος).


ΗΦΑΙΣΤΟΣ: Φραντζεσκάκης,  Ζούπα (46 λ.τρ. Μεταξάς), Παπαδάτος, Τουρουντζής, Ψυλλάκης (73’ Ανδρέλος), Σκόνδρας, Τζιώτης (70΄Γκίλας), Πάχος, Τσεσμέλογλου, Κρίστο (34΄λ.τρ. Μπόικου), Νικολιάς.






Σχόλια