«Απέδρασε» στο 91’ ο Ήφαιστος



Με γκολ του κορυφαίου του σκόρερ Κρίστο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ήφαιστος πήρε παληκαρίσια εκτός έδρας νίκη από την ΑΕ Περάματος με 2-1.





Την σταθερά ανοδική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών επιβεβαίωσε ο Ήφαιστος επικρατώντας δύσκολα στο Πέραμα της μαχητικής ΑΕ Περάματος με 2-1 για την 28η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της Α’ ΕΠΣΑ.

Η ομάδα μας, παρά τις πολλές και σημαντικές της ελλείψεις,  ήταν σαφώς ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και ειδικότερα στο δεύτερο μέρος και η νίκη της κρίνεται απόλυτα δίκαιη απέναντι σε μία ομάδ,α που έπαιζε τα .. ρέστα της για την παρμαονή της,.

Ο Ήφαιστος μπήκε καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα, όπου είχε δύο καλά σουτ του Νίκου Σκόνδρα έξω από την περιοχή (8’, 20’) τα οποία κατέληξαν λίγο άουτ.

Προϊόντος του χρόνου οι γηπεδούχοι απέκτησαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 26’ έχασαν την σημαντικότερή τους ευκαιρία με κεφαλιά του Βιδάλη, την οποία εξουδετέρωσε δύσκολα ο Φραντζεσκάκης.

Στο 45΄ο Ήφαιστος «άγγιξε το 0-1, αλλά ο προωθημένος Νικολιάς μετά από σέντρα του Σκόνδρα, εξ’ επαφής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Γασπαρινάτο.

Ο Ήφαιστος άνοιξε το σκορ στο 53’. Έπειτα από άριστα εκτελεσμένο φάουλ του Ζούπα από τα δεξιά, ο προωθημένος Κρίστο με βωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 0-1.

Η ΑΕ Περάματος αντέδρασε και στο 62’ έφτασε στην ισοφάριση. Έπειτ ααπό εκτέλεση φάουλ του Κώστα Παπακαλοδούκα από τα αριστερα, ο προωθημένος Κουτσογιαννόπουλος με σουτ στην κίνηση εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Από εκείνο το σημείο ο Ήφαιστος ανέλαβε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 65΄ο Νικολιάς με ωραία κίνηση μέσα από τα αριστερά στην περιοχή σούταρε για να καταλήξει η μπάλα στο πάνω μέρος του δοκαριού και να φύγιε άουτ
  
Στο 78’ ήταν η σειρά του Τσεσμέλογλου να απειλήσει, όμως το πλασέ του επιθετικού του Ηφαίστου βρήκε σε ετοιμότητα τον Γασπαρινάτο.
Στο 86’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κρίστν, ο πρωθηένος Πάχος από πολύ κοντινή απόσταση «σημάδεψε» το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γασπαρινάτου.

Η νίκη για τους «ερυθροκίτρινους» ήρθε τελικά το 91’ όταν έπειτα από υπέροχη κάθετη πάσα του Ψυλλάκη, ο Κρίστο έσπασε το τεχνικό οφσάιντ των παικτών της ΑΕ Περάματος κι αφού ξεπέρασε και την αντίσταση του Γασπαρινάτου έγραψε το τελικό 1-2. Με τον τοπ- σκορερ των νικητών να χάνει μία ακόμη σημαντική ευκαιρία στο 96 και το πλασέ του να αποκρούεται δε κόρνερ από τον Γασπαρινάτο.

Διαιτήτευσε ο Ορφανός


ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Γασπαρινάτος,  Ζαχάρογλου (92’ Δαυιδάκης), Παπακαλοδούκας Κ., Κουτσογιαννόπουλος, Βιδάκης, Πατέστος, Στάης, Σακελλαρίου (80’ Παπακαλοδούκας Ι.), Παπακαλοδούκας Θ., Λαθούρης, Αλεξάκης (55’ Κοντογιωργος).

ΗΦΑΙΣΤΟΣ: Φραντζεσκάκης, Ζούπα, Νικολιάς (68’ Πάχος), Τουρουντζής, Ψυλλάκης, Σκόνδρας, Τζιώτης, Παπαδάτος, Τσεσμέλογλου (92’ Μπόικου), Κρίστο (97’ Μεταξάς), Αντωνίου (60’ Γκίλας).




Σχόλια